به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل منطقه آزاد چابهار احمدعلی موهبتی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در چابهار اظهارداشت: از تلاش و زحمات چند ساله همه مسوولان در ردههای مختلف محلی، استانی و کشوری بویژه نمایندگان مجلس، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای تصویب منطقه آزاد سیستان در شمال استان سیستان وبلوچستان تشکر و قدردانی میشود.
وی با اشاره به اینکه در ۶ ماه گذشته ۲ مرز ریمدان و پیشین راه اندازی شده و ۲ مرز کوهک سراوان با کشور پاکستان و گمشاد در شمال استان با کشور افغانستان تصویب شده و همچنین فعال سازی ۲ منطقه ویژه اقتصادی استان مسیر توسعه را هموارتر میکند، خاطرنشان کرد: در مجموع ۶ مرز زمینی در محدوده سیستان وبلوچستان قطعا میتواند پشتوانهای خوب برای ۲ منطقه آزادچابهار و سیستان باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: منطقه آزاد چابهار بعد از ۲۷ سال از تصویب؛ مرز هوایی، زمینی و دریایی نداشت که با کمک و تلاش مسوولان بویژه لایحه دولت و مصوبه مجلس مشکلات آن با افزایش محدوده از ۱۴ هزار هکتار به ۸۲ هزار هکتار توسعه پیدا کرد و مشکلات مرتفع شده و بزودی شاهد مرز هوایی آن با ساخت فرودگاه خواهیم بود.
وی گفت: با الحاق شهر چابهار و ۲ بندر شهید کلانتری و شهید بهشتی و الحاق ۶ هزار هکتار از محدوده مرز ریمدان (مرز ایران و پاکستان در محدوده شهرستان دشتیاری) به منطقه آزادچابهار مشکلات مرز دریایی و زمینی حل شده و بزودی با ساخت فرودگاه در نزدیکی پلیس راه و پتروشیمی چابهار این منطقه آزاد با گذشت حدود سه دهه دارای مرز هوایی نیز خواهد شد.
موهبتی ادامه داد: اجرای طرح های بزرگ در سیستان وبلوچستان همچون طرح توسعه بندرشهیدبهشتی، راه آهن، گازرسانی و طرحهای بزرگراهی میتواند این منطقه را متحول کند و نقش مهمی در توسعه و آبادانی استان دارد.
وی افزود: تصویب منطقه آزاد سیستان میتواند نقش مهمی در تجارت و ترانزیت کالا به کشورهای آسیای میانه بویژه افغانستان داشته باشد چون رییس جمهوری افغانستان میگوید چابهار اکسیژن افغانستان است و برای آنها اهمیت ویژهای دارد.
استاندار سیستان و بلوچستان از دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور خواست برای تسریع در راهاندازی و انجام تشریفات اداری منطقه آزاد سیستان از هیچ کوششی دریغ نکند و بزودی شاهد معرفی مسوول راه اندازی و افتتاح رسمی آن باشیم.
وی بر تردد خودروهای پلاک منطقه آزاد چابهار تا محدوده سیستان را خواستار شد و گفت این امر از طریق مسوولان ردههای مختلف سالهاست که پیگیری شده و امیدواریم با راهاندازی منطقه آزاد سیستان این امر مهم برای مردم استان محقق و عملی شود.
موهبتی نقش آفزینی دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در مدت کوتاه را ستودنی خواند و گفت: این بزرگوار نقش مهمی در توسعه محور شرق با توجه به مسوولیتهای گذشته داشته است.
به گزارش ایرنا با رأی اعضا مجمع تشخیص مصلحت نظام ایجاد هفت منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی مهران در استان ایلام، سیستان در استان سیستان و بلوچستان، بانه ـ مریوان در استان کردستان، بوشهر در استان بوشهر، قصر شیرین در استان کرمانشاه، اردبیل در استان اردبیل و اینچه برون در استان گلستان به تصویب رسید.